imprimanta 3d

IMPRIMANTA 3D: Revoluția design-ului industrial

Cum funcționează imprimarea 3D?

Totul începe cu crearea unui model 3D în calculatorul dvs. Acest design digital este de exemplu un fișier CAD (Computer Aided Design). Un model 3D este creat de la început cu software-ul de modelare 3D sau pe baza datelor generate cu un scanner 3D. Cu ajutorul unui scanner 3D, puteți crea o copie digitală a unui obiect.

Scanere 3D

În prezent, preturile scanerelor 3D variază de la scanere scumpe industriale de calitate scumpe până la scanere de 30 de dolari, pe care oricine le poate face acasă.

Software de modelare 3D

Software-ul de modelare 3D vine în mai multe forme. Există software de calitate industrială care costă mii pe an pe licență, dar și soft free open source, cum ar fi Blender, de exemplu.

Software-ul de modelare 3D este adesea realizat pentru a se potrivi cu funcțiile industriei utilizatorului. Acest lucru a dus la creșterea software-ului adaptat unor nișe specifice. Ca rezultat cele mai noi inventii au lansat pe piață aplicații software care răspund aerospațial sau transportului, designului de mobilier sau țesăturilor și modei printre multe altele.

Din acest motiv, atunci când începeți, cantitatea de opțiuni poate fi un pic copleșitoare, vă recomandăm să începeți cu Tinkercad. Tinkercad este disponibil gratuit și funcționează în browsere care acceptă WebGL, de exemplu Google Chrome. Ele oferă lecții începători și au o opțiune construită pentru a obține obiectul imprimat prin diverse servicii de imprimare 3D.

Când aveți un model 3D, următorul pas este să-l pregătiți pentru a face 3D printabil.

Slicing: De la modelul 3D la imprimanta 3D

Va trebui să pregătiți un model 3D înainte de a fi imprimat 3D. Aceasta este ceea ce ei numesc feliere. Împărțirea împarte un model 3D în sute sau mii de straturi orizontale și trebuie făcută cu software-ul de împărțire.

Uneori, un model 3D poate fi tăiat din cadrul unei aplicații software de modelare 3D. De asemenea, este posibil să fiți obligat să utilizați un anumit instrument de tăiere pentru o anumită imprimantă 3D.

Când modelul dvs. 3D este tăiat, sunteți gata să îl alimentați imprimantei 3D. Acest lucru se poate face prin USB, SD sau Wi-Fi. Este într-adevăr depinde de ceea ce marca și tip de imprimantă 3D ai. Când un fișier este încărcat într-o imprimantă 3D, obiectul este gata să fie imprimat 3D strat după strat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *