emcash dubai

Dubai va avea o nouă monedă, emCash

Guvernul de la Dubai a dezvăluit detalii cu privire la propria criptomonedă, numită emCash.

Din știrile majore oferite de Emiratele Arabe Unite, guvernul orașului Dubai va dezvolta și implementa emCash, o monedă digitală criptată, bazată pe blockchain care va permite cetățenilor să plătească pentru serviciile guvernamentale și neguvernamentale.

Moneda digitală va fi dezvoltată printr-un parteneriat între Emcredit, o filială a Economiei Dubai și compania start-up din Marea Britanie Object Tech. Dubai Economy este organismul guvernamental responsabil pentru planificarea și implementarea agendei economice a emiratului Dubai.

Un comunicat anunță că moneda digitală va fi bazată pe tehnologia de tip blockchain, ce va permite rezidenților din Emiratele Arabe Unite să utilizeazeze moneda digitală printr-o aplicație de tip e-wallet numit emPay cu ajutorul smartphone-ului. Blockchain-ul „permite crearea registrelor comune, astfel încât controlul asupra plăților să nu se limiteze la niciun membru din ecosistemul emPay și tranzacțiile să fie înregistrate instantaneu”, a explicat CEO Emcredit Ltd, Muna Al Qassab.

„EmPay permite locuitorilor din Emiratele Arabe Unite să efectueze plăți variate, începând cu cafeaua zilnică și taxa de școlarizare a copiilor, până la tarifele pentru utilități și transferurile de bani, prin intermediul opțiunii de telecomunicații apropiate (NFC) în telefoanele lor”, a explicat Dubai Economy. „Cu emCash, utilizatorii emPay vor avea opțiunea unei monede digitale sigure și comercianții vor primi astfel de plăți în timp real fără a trece prin intermediari”
Ali Ibrahim, director general adjunct al Dubai Economy, mai adaugă:

O monedă digitală are avantaje variate – procesare mai rapidă, timp de livrare îmbunătățit, mai puțină complexitate și costuri, acestea sunt doar câteva. Va schimba modul în care oamenii trăiesc și fac afaceri în Dubai și marchează un salt uriaș pentru oraș în valorificarea inovațiilor, va facilita ușurința în afaceri și calitatea vieții.

Dubai crede in Blockchain

Guvernul din Dubai a colaborat deja cu Object Tech din Marea Britanie pentru efortul notabil de a dezvolta inventii noi precum pașapoarte digitale pentru călătorii care vizitează Dubai, folosind tehnologia blockchain. O serie de eforturi similare au fost luate pentru ca Dubai să devină primul oraș blockchain din lume. Inițiativa guvernamentală „Strategia blockchain” are in vedere transferul tuturor documentelor guvernamentale prin blockchain pană in 2020.

 

Sursa: Cryptocoinsnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *