iphone 8

iPhone 8: Un BONUS DE 90 DE MILIOANE $ pentru Tim Cook

Directorul executiv al Apple, Tim Cook, va primi 89.6 milioane de dolari ca bonus după ce interesul pentru iPhone 8 a ridicat prețul acțiunilor companiei. Asta înseamnă 44.8 mil. ca bonus din cele 280.000 de acțiuni deținute, plus alte 44.8 de milioane drept bonus bazat pe performanțele companiei.

Este stabilit ca domnul Cook, director executiv al Apple din 2011, să își revendice întregul bonus pentru acest an, așa că nu vor exista temeri că va pierde bani din cauza performanțelor dezamăgitoare ale companiei.

Bonusul directorului executiv este legat de performanța firmei Apple la bursa de valori, iar o anumită clauză precizează că acesta va primi o parte din bonus dacă Apple se află pe primele trei poziții din topul S&P 500 al companiilor.

Speculațiile conform cărora Cook ar putea primi doar jumătate din bonus au fost conduse de performanțele scăzute ale Apple de la începutul anului 2017. Dar creșterea prețurilor acțiunilor de luna aceasta va duce la o recompensă întreagă.

Valoarea la bursă a companiei beneficiază și de o creștere în investițiile în companii tehnologice de-a lungul comisiei.

Apple i-a acordat domnului Cook un bonus întreg anual de când a fost pus în poziția sa. Anul trecut a obținut 135 de milioane $, în sumă fiind inclusă și un bonus special pentru cei cinci ani de până atunci. Salariul său de bază este în jur de 10 milioane pe an.

Valoarea companiei a urcat cu 39.5pc anul acesta, ajungând aproape de valoare de 1 trilion de dolari. O parte din această creștere substanțială se datorează entuziasmului din jurul noului iPhone 8, pregătit de lansare în septembrie.

Atenția investitorilor și clienților a fost atrasă de zvonurile despre următorul model de iPhone, ce urmează să fie dezvăluit complet la începutul lunii viitoare. Utilizatorii se așteaptă la schimbări drastice de design pentru dispozitiv cu ocazia aniversării a 10 ani de la lansarea primului iPhone.

Mult așteptatul telefon ar putea avea un display ce-i va acoperi întreaga față. Va beneficia de cele mai noi inventii si tehnologii precum recunoaștere facială și posibilitatea de a încărca telefonul fără fir va fi de asemenea inclusă. Însă toate aceste facilități pot face din iPhone 8 cel mai scump smartphone de la Apple de până acum, unele rapoarte indicând chiar un preț mai mare de 1000 de euro.

Iată mai jos un sumar al specificațiilor noului iPhone.

Ce știm până acum despre iPhone 8? (zvonuri)

Pentru deblocarea telefonului va fi folosit un software de recunoaștere facială adus la zi. De asemenea și o nouă tehnologie de urmărire 3D ar putea fi folosită la deblocarea ecranului.

Tehnologia de încarcare a bateriei în mod wireless folosit deja la Apple Watch ar putea fi integrat în premieră și pentru iPhone.

S-ar spune, așa cum am menționat mai sus, că ecranul va acoperi întrega față a telefonului, un display de tip „edge-to-edge”.

Butonul de „home” va lipsi fiindcă Apple a găsit o soluție de a încorpora Touch ID în ecran. De altfel, un Touch Bar similar cu cel a de pe noul laptop MacBook ar putea fi integrat și el, cu o „function area”.

Noul iOS 11 ar putea include, printre altele, un Control Centre refăcut și Apple Pay de tip peer-to-peer.

Sursa: Telegraph

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *