S.U.A. avertizează: FIDGET SPINNER-UL este un PERICOL!

S-a constatat în ultimele luni că fidget spinner-ele ce funcționează cu baterii se pot încinge periculos de mult, fapt care a condus la emiterea unui ghid de siguranță pentru popularele jucării antistres de către guvernul Statelor Unite. Așadar, se pare că cele mai noi inventii, chiar dacă unele sunt dedicate eliminării stresului cum sunt aceste produse, nu sunt totdeauna lipsite de pericole sau scutite de o reputație scăzută.

În urma unor incidente neplăcute cauzate de fidget spinner-e, părinții sunt sfătuiți să aibă grijă de cum sunt întreținute acestea de către copii lor. Au fost situații în care spinner-ele au fost lăsate prea mult timp la încarcat și au fost cuprinse de flăcări.

Astfel, agenția guvernamentală Consumer Product Safety Commission din S.U.A. (Comisia pentru siguranța consumatorului) îi sfătuiește pe cetățeni prin intermediul noului ghid să nu încarce fidget spinner-ele cu baterii în timpul nopții, nesupravegheate. Copii de toate vârstele sunt de asemenea avertizați să nu pună în gură nici un tip de fidget spinner.

„Utilizatorii fidget spinner-elor sau potențialii cumpărători trebuie să-și ia anumite precauții”, a menționat președinta interimară a CPSC Ann Marie Buerkle într-o declarație. „Să le țineți departe de copiii mici. Cele care sunt din plastic și metal se pot strica iar din ele pot ieși piese mai mici ce reprezintă un pericol de sufocare, iar copiii mai mari nu ar trebui să pună fidget spinner-ele în gură”.

Comisia vrea ca toate magazinele să se asigure că figdet spinner-ele puse de ele la vânzare, dedicate copiilor sub 12 ani, să respecte standardul de jucării al S.U.A. ASTM F963-16 – un standard de calitate ce vizează toate jucăriile tehnologizate care funcționează cu baterii reîncărcabile.

În iunie, un fidget spinner cu funcții Bluetooth de pe care se poate asculta muzică a luat foc pe neașteptate după ce a fost lăsat pentru circa 45 de minute la încărcat în casa unei familii din Alabama. Gadget-ul a fost descoperit la timp, înainte să producă pagube mai mari de o arsură pe covor.

Asta s-a raportat după un alt incident similar, din mai, când un alt fidget spinner cu baterii a luat foc după ce a fost încarcat vreme de mai puțin de o jumătate de oră, potrivit unui post TV local din Michigan. Problema a fost de fapt că jucăria s-a vândut fără un încărcător propriu iar familia a folosit unul pe care îl aveau de la alt gadget.

Buerkle a mai spus: „Ca orice produs ce funcționează cu baterii, consumatorii ar trebui să fie prezenți și să fie atenți la aparatele lor atâta timp cât le încarcă. Este foarte important să folosim cablul de alimentare care fie vine la pachet cu fidget spinner-ul, fie unul care are conexiunile corecte cu aparatul, fiindcă cablurile de încarcare nu sunt întotdeauna compatibile unele cu altele”.

Aceste situații neplăcute ar putea să-i influențeze pe consumatorii și potențialii consumatori de pe Glob, vânzările scăzând astfel pentru fidget spinner-ele cu baterii. Este de asemenea posibil ca producătorii să aleagă în cele din urmă să le retragă de pe piață și să lanseze o ediție revizuită ulterior.

Sursa: BBC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *