samsung s8

Samsung S8 înregistreză profituri record

Gigantul tehnologic din Koreea de Sud, Samsung, înregistrează un profit de circa 12 miliarde de dolari în doar 3 luni până în luna iunie, cu un procent de 72%.

Vânzările au crescut cu 18%, mai exact 60 de trilioane câștig, stimulate de puternica vânzare de smartphonuri, incluzând în special noul model Galaxi S8 un model ce utilizează noile tehnologii aparute.

Analiștii spun că rezultatele indică o recuperare din dezastroasa întâmplare cu modelul Galaxi Note 7. Accidentul a apărut din pricina unei erori a bateriei ce cauza ulterior aprindirea dispozitivelor.

De asemenea, recent, Samsung a lansat un nou model de telefon în Koreea de Nord folosind părți din modelul Galaxi Note 7 pentru a “minimaliza impactul asupra mediului” referitor la eșecul acestei mari companii.

Reputația a fost recuperată?

Unele firme de cercetare prevestesc faptul că Samsung va reuși să depașească Intel la numărul de vănzări de cipuri până la sfârșitul acestui an.

Compania Samsung a beneficiat atât de pe urma creșterii cererii cât și a prețurilor pentru semiconductoare sau chipuri de memorie, acestea fiind folosite pentru smartphonuri si calculatoare.

Incidentul Galaxi Note 7 a afectat reputația companiei Samsung și a cauzat pierderea poziției de cel mai mare producător de smartphonuri din lume în primul semestru al acestui an.

Rivali precum Apple, Huawei, Xiaomi și Oppo au profitat de acest lucru câștigând teren pe piață.

Samsung de asemenea si-a avut imaginea afectată de pe urma arestării și a procesului în desfășurare al șefului de producție Jay Y.Lee în legătură cu un scandal politic de mituire. Domnul Lee neagă acuzațiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *