Google Android O

Google: Imagini din spatele cortinei despre Android O developer

Noul software creeat de Google, Android O, a fost construit ca să prelungească viața bateriei și permite utilizatorilor să facă mai multe lucruri în același timp.

Pentru asta, gigantul internetului introduce noi limite care previn aplicațiile care rulează în spate să folosească toată bateria din dispozitiv. A creeat de asemenea noi caracteristici pentru multitasking și un mai bun control asupra notificarilor.

Aici e tot ceea ce trebuie să știi despre Android O:

Viața bateriei prelungită

Pentru a îmbunătăți viața bateriei dispozitivelor Android, Google blochează aplicațiile de la îndeplinirea anumitor sarcini care rulează în spate. Restricțiile includ o aplicație care reacționează la „implicit broadcasts” , sau schimbări pe un dispozitiv ca deschiderea Wi-Fi-ului sau capturarea unei poze. Limitează deasemenea și unele servicii și update-uri ale locației când o aplicație nu rulează.

Google Android O

Notificări limitate

Cu majoritatea oamenilor deranjați de numărul excesiv de notificări pe care le primesc zi de zi, Google introduce noi moduri ce vor controla numărul de notificări pe care le vezi și cum ajung acestea la ține. Utilizatorii vor putea controla fiecare aplicație individual cu „fine-grained control”. De exemplu, la noutăți ei vor putea selecta zonele de interes pentru ei.

Google Android O

Multitasking ușor

Google a adăugat mai multe caracteristici la Android O pentru a ajuta utilizatorii să facă mai multe acțiuni în același timp. Prima este poziționarea „picture in picture” care lasă videoclipurile să continue să ruleze într-un ecran mai mic în timp ce utilizatorii stau pe alte site-uri, să trimită mesaje sau să sune. Google a făcut mai ușor să folosești un al doilea ecran împreună cu dispozitivul Android cu posibilitatea de a lansă un program pe un ecran la distanță.

Alte caracteristici

Acest nou software are mai multe upgrade-uri care îmbunătățesc conexiunea Wi-Fi, navigarea cu tastatură și sunet wireless. Include și suport în noi culori pentru creeatorii de aplicații și posibilitatea de a anima și schimba forma icon-urilor. Olista cu toate caracteristiciile a fost publicată recent pe site-ul Android.

Google Android O

Cum se va numi?

În ultimii ani Google și-a lansat previzualizarea de dezvoltare cu o literă și apoi s-a expandat într-un nume relatat la dulciuri. De exemplu, Android N a devenit Nougat și L a devenit Lollipop.

Oamenii au început să speculeze de la ce vine literă O, dar sunt puține răspunsuri convingătoare. Sugestiile includ Oreo, Oatmeal Cookie și Ox-tongue Pasty. Favoritul pareva fi Oreo, dar Google s-a ferit de obicei de nume de brand-uri pentru software.

Când pot să downloadez software-ul?

Nu e clar când Android O va fi valabil pentru publicul larg, dar Google a anunțat de obicei mai multe detalii la conferința dezvoltatorilor din Mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *